Kies de beste koptelefoon met deze tips

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe koptelefoon? Natuurlijk, je wil de beste kwaliteit audio en je hecht veel waarde aan comfort. Echter is de keuze enorm, dit artikel helpt je met het kiezen van de beste koptelefoon van jou keuze. 

Kies de beste koptelefoon met deze tips

  1. Comfort
  2. Toepassing
  3. Geluidskwaliteit
  4. Budget
  5. Reviews

Comfort
Het belangrijkst aspect van een comfortabele koptelefoon is de pasvorm, valt hij on-ear of over-ear? Een on ear koptelefoon valt op je oorschelpen. Deze voelt doorgaans wat koeler aan maar kan wel klemmen op je oren. Een over ear koptelefoon sluit het omgevingsgeluid goed af waardoor de audio intens binnenkomt. Het nadeel is dat de over-ear koptelefoon iets warmer op je oren kan aanvoelen.

Toepassing
Waar ga je de koptelefoon voornamelijk gebruiken? Onderweg ben je meer gebaat bij een lange batterijduur en een hardcover hoes zodat hij veilig in je tas kan. Op kantoor moet de koptelefoon het omgevingsgeluid goed afsluiten, dan zoek je de beste noise cancelling koptelefoon. En wanneer je thuis gamed of werkt heb je waarschijnlijk een goed headset nodig. Gebruik je de koptelefoon voornamelijk tijdens het sport? Kies dan voor een model wat strak op je hoofd ziet, of ga voor de draadloze oordopjes.

Met een draadloze koptelefoon kan je vrijer bewegen. Dit is ideaal met huishoudelijk klusjes en sporten. De bluetooth techniek steeds beter waardoor je weinig last meer hebt van technische onderbrekingen. Wel zijn deze koptelefoons een stukje duurder.

Geluidskwaliteit
De geluidskwaliteit is het belangrijkste van je nieuwe koptelefoon, maar ook een lastige keuze. Want wat is goed geluid? Eén ding staat vast; welke audio prettig is, is sterk afhankelijk van jouw voorkeur. Grofweg zijn er twee uitersten als het gaat om audiokwaliteit. Koptelefoons met een een diepe, ronde en volle klank vs koptelefoons met een hogere, heldere klank.
Tenslotte komen er steeds meer koptelefoons met Hi-Res audio op de markt. Een Hi-res koptelefoon heeft een groot frequentiebereik en kan audiobestanden met een hogere resolutie afspelen. De details in de audio zijn scherp hoorbaar. Het is goed om te weten dat Spotify Hi-Res nog niet ondersteunt. Ook radiozenders spelen muziek in ‘gewone’ MP3 kwaliteit.

Budget
Als het goed is ben je helemaal ondergedompeld in de eigenschappen en mogelijkheden van koptelefoons. Er zijn zoals je ziet zeer uiteenlopende merken en functionaliteit. Je kan je voorstellen dat een draadloze koptelefoon met de nieuwste ruisonderdrukking techniek duurder is dan een koptelefoon met draad. Daarbij is het zo dat een koptelefoon die recent is uitgebracht prijziger is dan een wat ouder type.

Wanneer de prijs voor jou een doorslaggevende is factor is kan je hier ook op selecteren. Vele websites waar koptelefoons verkocht worden hebben de mogelijkheid om een prijsrange in te voeren.
Op deze manier weet je zeker dat je koptelefoon voor jou betaalbaar blijft.
 Je kunt je zoektocht naar een nieuwe koptelefoon ook beginnen bij de prijs. Om je op weg te helpen vind je hieronder een aantal handige lijstjes met koptelefoon op prijs gesorteerd.

Koptelefoons van 100-200 euro
Koptelefoons van 200-300 euro
Top 10 koptelefoon met de beste prijs-kwaliteit verhouding

Raadplaag vergelijkingssites en reviews
Wanneer je bovenstaande criteria nauwkeurig gewogen hebt is het fijn om ook de ervaringen van te lezen. Platformen waar koptelefoons verkocht worden investeren veel in het verkrijgen van gebruikerservaringen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 92% van de mensen reviews raadpleegt bij het online aankopen van een product. Ook is 25% van de bezoekers bereid om meer voor een product te betalen. Nu snap je waarom websites zo hard hun best doen voor positieve recensies.

Ben je op zoek naar meer onafhankelijke reviews en gebruikservaringen van koptelefoons? Raadpleeg dan deze lijst van de consumentenbond. Jaarlijks testen zij duizenden producten en diensten. Dit doen ze in een laboratoria of met een panel van consumenten en experts. Je kan er dus van uitgaan dat de koptelefoons in dit lijstje nog kritischer en nauwkeuriger beoordeeld zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *