draadloze koptelefoon voor tv

Gereduceerd tot een minimum aan expressie en zonder kabels, echt draadloze hoofdtelefoons zijn het alternatief voor diegenen die op zoek zijn naar maximale lichtheid en comfort bij het luisteren naar muziek via hun mobiele telefoons. Naast het progressieve uitsterven van de jack-poort en de verbetering van de geluidskwaliteit, wordt er nog een technologie toegevoegd die hen de perfecte bondgenoot maakt voor het dagelijks leven: ruisonderdrukking. Als je in-ear hoofdtelefoons wilt laten genieten van muziek en het geluid van buitenaf wilt vergeten , vind je in deze koopgids aanbevolen modellen voor alle budgetten en behoeften.

PRODUCTKENMERKENPRIJS
Bose Quietcomfort 35 (Serie II)
⭐⭐⭐⭐⭐
Bose Quietcomfort 35 (Serie II)
Speelduur: 20 Uur
Noise Cancelling: Ja
Spraakassistent: Ja
Amazon
Sony WH-1000XM3
⭐⭐⭐⭐
Sony WH-1000XM3
Speelduur: 30 Uur
Noise Cancelling: Ja
Spraakassistent: Nee
Oplaadtijd: 3 Uur
Amazon
Marshall Mid
⭐⭐⭐
Marshall Mid
Speelduur: 25 Uur
Noise Cancelling: Ja
Spraakassistent: Nee
Amazon
Jabra Elite 85H Titanium
⭐⭐⭐⭐⭐
Jabra Elite 85H Titanium
Speelduur: 36 Uur
Noise Cancelling: Ja
Spraakassistent: Ja
Smartsound
Amazon
Beyerdynamic 718394
⭐⭐⭐⭐
Beyerdynamic 718394
Speelduur: 30 Uur
Noise Cancelling: Nee
Spraakassistent: Nee
Microfoon
Amazon

Bluetooth-headsets

We benadrukken dit gedeelte omdat draadloze headsets die via Bluetooth werken, tegenwoordig het meest worden gebruikt en gebruikt. Dit komt door het gemak van het configureren van de zender en ontvanger, het acceptabele werkingsbereik van deze draadloze technologie en de verbeteringen die een technologie die is ontworpen voor gegevensoverdracht hebben omgezet in een technologie die compatibel is met audiostreaming.

De komst van het geavanceerde A2DP-audiodistributieprofiel was de eerste stap, gevolgd door de introductie van de apTX-codec, die een geluidskwaliteit belooft die gelijk is aan die van een cd en die door vrijwel alle fabrikanten in hun hoofdtelefoon is verwerkt.

Latentie, die niets beïnvloedde bij het luisteren naar muziek, maar bij het spelen van videogames of het kijken van een film, is tot een minimum herleid, waardoor de bekende kloof tussen beeld en audio die de eerste modellen die voorheen onzichtbaar waren, onzichtbaar was. Bluetooth.

Bluetooth-hoofdtelefoon voor sport

Muziek luisteren tijdens het sporten is een van de meest voorkomende praktijken. Muziek speelt een zeer belangrijke rol in onze motivatie, maar de waarheid is dat het laden met kabels enigszins ongemakkelijk kan zijn, toch? Gelukkig is dit allemaal verleden tijd en kunnen we gaan hardlopen of naar de sportschool gaan zonder dat we ons zorgen hoeven te maken dat de kabel gewond raakt of dat er schokken ontstaan ​​waardoor de handset kan vallen of breken.

Het ontwerp van dit type hoofdtelefoon is aangepast aan de snelle levensstijl van zijn gebruikers, met verbeteringen in aspecten als ondersteuning of comfort, ontwikkeling van steeds lichtere hoofdbanden en zeer comfortabele adaptieve kussens die dagelijks gebruik zonder ongemak mogelijk maken.

De sport draadloze headsets via Bluetooth aansluiten op onze smartphone in een paar seconden en laat ons genieten van onze favoriete muziek of podcast voor meerdere sessies dankzij de steeds langere autonomie.

Gereduceerd tot een minimum aan expressie en zonder kabels, echt draadloze hoofdtelefoons zijn het alternatief voor diegenen die op zoek zijn naar maximale lichtheid en comfort bij het luisteren naar muziek via hun mobiele telefoons. Naast het progressieve uitsterven van de jack-poort en de verbetering van de geluidskwaliteit, wordt er nog een technologie toegevoegd die hen de perfecte bondgenoot maakt voor het dagelijks leven: ruisonderdrukking. Als je in-ear hoofdtelefoons wilt laten genieten van muziek en het geluid van buitenaf wilt vergeten, vind je in deze koopgids aanbevolen modellen voor alle budgetten en behoeften.

Hoe u (wel) echt draadloze ruisonderdrukkende hoofdtelefoons kiest

Design: op zoek naar het compromis tussen comfort en vergeten dat je ze draagt

Dit formaat koptelefoon mist niet alleen kabels, maar ook elk ander element dat ze met elkaar verbindt, zoals hoofdbanden. Daarom worden we geconfronteerd met in-ear helmen die fundamenteel in het oor passen door ze erin te steken. Er zijn echter enkele uitzonderingen met lenzenvloeistofachtige slapen die de gripgebieden vergroten.

Het is belangrijk om duidelijk te zijn over uw gebruiksscenario: in wezen zullen ze dagelijks geluid van onze mobiele telefoon reproduceren. Het kan zijn dat we ze thuis of op kantoor gebruiken, maar als we ze met ruisonderdrukking willen, komt dat omdat het idee is dat ze goed te horen zijn op uitstapjes, bars, openbaar vervoer, stadswandelingen, sportschool… dus ze kwijtraken is geen optie.

Rekening houdend met de manier waarop ze zijn bevestigd, is het belangrijk om ze te hebben geprobeerd voordat u ze koopt, om te weten dat ze goed bij ons passen, ze goed zijn vastgemaakt, dat ze ons niet storen en dat ze ons niet ontsnappen terwijl we verhuizen. In die zin is het gebruikelijk om modellen te vinden die, om gezond te worden, worden geleverd met verwisselbare kussens, zodat ze geschikt zijn voor verschillende vormen en maten.

Vanaf dit punt zijn er andere wenselijke aspecten, zoals zo licht en compact mogelijk zijn en enige weerstand bieden tegen water. Het idee is om ze niet te gebruiken tijdens het zwemmen – hiervoor zijn specifieke koptelefoons – maar ze verdragen wel blootstelling aan regen of zweet.

Hoe ze worden gecontroleerd

Ondanks hun kleine formaat en de afwezigheid van kabels om een ​​soort van controle in te bedden, bieden deze draadloze in-ear hoofdtelefoons in meer of mindere mate systemen om ze te bedienen. In de meest elementaire vorm valt dit beheer op het uitgevende apparaat: mobiel, tablet, enz. In andere gevallen wordt het buitenoppervlak ook gebruikt voor basisfuncties zoals het volume hoger / lager zetten, nummers overslaan of een oproep beantwoorden.

De meest ambitieuze integreren stemassistenten, die een stap verder gaan op het gebied van beheermogelijkheden, waardoor taken zoals het vragen van een routebeschrijving, het aanvragen van muziek van onze streaming muziekdiensten of het toevoegen van een afspraak aan onze agenda mogelijk zijn. De stem heeft het potentieel om een ​​zeer comfortabele manager te zijn, maar het is ook noodzakelijk dat de assistent achter ons ons begrijpt.

Ten slotte hebben de modellen die een van hun sterke punten hebben in hun akoestische kwaliteit, toepassingen om aspecten met betrekking tot muziek te configureren om de kenmerken naar onze smaak te verbeteren.

Hoe ze klinken

Bij het bepalen van de geluidskwaliteit van draadloze hoofdtelefoons spelen factoren als de kwaliteit van de drivers, de interne versterker, de DAC en hun connectiviteit een rol. Het komt zelden voor dat fabrikanten technische gegevens van deze componenten bekendmaken, maar we kunnen aan het idee wennen dankzij andere specificaties zoals:

  • De grootte en constructie van de stuurprogramma’s. Bij dit type hoofdtelefoon met zulke kleine afmetingen zijn we gefocust op een kleine transducer, beperkter qua klanknuances. Transducers groter dan 40 mm bieden doorgaans een hoge geluidskwaliteit, maar deze zijn te vinden in grotere modellen zoals het supraaurale of circumaurale type.
  • In dit type oortje ligt de schuld voor de akoestische kwaliteit grotendeels bij connectiviteit. Op draadloos niveau vinden we radiofrequentie, NFC en Bluetooth, de laatste is de gebruikelijke in echt draadloze hoofdtelefoons. Naast het controleren of ze de meest recente versie hiervan aanbieden (om te genieten van meer bereik, snelheid van informatieoverdracht en energie-efficiëntie), zullen we, als we op zoek zijn naar kwaliteit, aandacht besteden aan het opnemen van de aptX-codec. Voor het streamen van muziek is de SBC-codec echter voldoende.
  • Het menselijk oor kan geluiden opvangen met een frequentie van 20 Hz tot 20.000 Hz, dus het is wenselijk om een hoofdtelefoon te hebben die dat frequentiebereik kan bestrijken. Er zijn echter modellen die dat bereik uitbreiden, zodat we ons beter voelen bij de lage en hoge tonen.
  • De efficiëntie van ruisonderdrukkingstechnologie zal ook een rol spelen bij de manier waarop onze hoofdtelefoons klinken, iets wat ze bereiken door middel van een systeem om naar externe ruis te luisteren en een signaal te genereren dat dit opheft. Elke fabrikant ontwikkelt zijn eigen technologieën en ze zijn niet allemaal even effectief, dus het is interessant om een ​​referentie te hebben. In die zin zijn sommige van de vermelde modellen door het team geanalyseerd om het te evalueren. Over het algemeen werkt ruisonderdrukking beter bij lage frequenties en met eentonige geluiden dan bij hoge tonen.

Autonomie

Wederom werken de kleine afmetingen van de handset tegen deze eigenschap in, aangezien er geen ruimte is om een ​​grotere batterij te plaatsen, en het is ook niet wenselijk dat deze zwaarder wordt door deze te integreren.

De meest voorkomende zal zijn om echt draadloze hoofdtelefoons te vinden die ongeveer 4 uur kunnen worden gebruikt, hoewel dit met de technologie voor ruisonderdrukking die continu is geactiveerd, aanzienlijk zal dalen. Natuurlijk, hoewel de fabrikant enkele indicatieve gegevens verstrekt, varieert deze autonomie afhankelijk van het gebruik en het luistervolume.

Deze beperking om ontwerpredenen wordt echter verzacht door het geval, dat ze niet alleen opslaat, maar ze ook in staat stelt om hun verdubbeling, verdrievoudiging en zelfs verviervoudiging van hun autonomie in rekening te brengen.

Wat de manier van opladen betreft, kan het voor ons nuttig zijn om dezelfde poort te hebben als onze mobiele telefoon om kabels te sparen, of om de veelzijdigheid van het opladen van kabels en ook draadloos opladen te bieden.

Het is echter de moeite waard om op te letten hoe lang het duurt om volledig op te laden. Een belangrijk detail, want het komt voor dat we vlak voor het verlaten van het huis ontdekken dat ze zonder batterij zitten: sommige modellen zijn snel opgeladen, dus een paar minuten in hun koffer houden is voldoende om veel langer naar muziek te blijven luisteren.

Draadloze hoofdtelefoons, typen en functies

Hoewel alle draadloze headsets gemeen hebben dat ze geen kabels nodig hebben om te functioneren, zijn er verschillende technologieën die dit mogelijk maken. De meest populaire zijn Bluetooth-hoofdtelefoons, maar er zijn ook infrarood- en radiofrequentie.

De hoofdtelefoon met infrarood in onbruik geraakt vanwege de beperkingen van de technologie, en dat werk bestaat behoefte obstakels bevinden tussen de zender en ontvanger. Dit maakt ze onhaalbaar als het gaat om sporthoofdtelefoons en dergelijke, hoewel er nog steeds merken zijn zoals Sennheiser die modellen ontwikkelen die zijn ontworpen om tv te kijken of naar muziek te luisteren in de woonkamer.

Als we het hebben over hoofdtelefoons met radiofrequentie, zijn de belangrijkste vijanden afstand, obstakels en interferentie. Ze werken normaal gesproken op de frequentie van 800 tot 900 MHz, wat betekent dat als er andere apparaten aan werken, we last zullen hebben van signaalverlagingen en andere belemmeringen. Aan de andere kant hebben ze een zeer hoog signaalbereik tot wel 50 meter.

Draadloze tv-hoofdtelefoon

In alle stilte tv kijken is mogelijk dankzij draadloos. Dankzij de draadloze technologie kunnen we rustig op de bank zitten en onze favoriete serie bekijken zonder iemand te storen en zonder ongemakkelijke kabels die op de vloer van de woonkamer liggen.

Het goede aan draadloze headsets is dat je dankzij hun isolatie op zeer hoge volumes kunt luisteren zonder dat iemand weet wie er naast je staat. Bovendien neemt de geluidskwaliteit in alle bereiken toe, dus u zult genieten van een hifi- ervaring voor een uitzonderlijke prijs.