kinderkoptelefoon

Soms wil een ouder gewoon wat stilte … Dan is het de moeite waard om de zoon of dochter te vertellen de koptelefoon van de kinderen op te zetten. In deze vergelijking hebben we de meest opvallende bekeken.

Het eerste waar ik iets over wil zeggen is dat we de idealistische aanbevelingen over ouders die al dan niet een kinderhoofdtelefoon in hun kleintjes willen gebruiken, terzijde hebben geschoven. Dat hangt van elk af, maar als u in deze vergelijking leest, is het zeker dat u geïnteresseerd bent in een model.

Als je een tablet of telefoon met ouderlijk toezicht hebt gekocht zodat je kind technologie kan gaan gebruiken, wil je waarschijnlijk niet altijd «ding», «piep» en «dong» horen . De kleuren en helderheid die uit het scherm komen, kunnen ook van invloed zijn, maar het is veel gemakkelijker om gek te worden met de geluiden die uit elektronische apparaten komen.

Daarom zijn helmen voor kinderen ideaal, en omdat we altijd de beste en meest gekochte hebben geanalyseerd, hebben we je een even kleine lijst gegeven.

Best verkopende kinderhoofdtelefoons

PRODUCTKENMERKENPRIJS
Bose Quietcomfort 35 (Serie II)
⭐⭐⭐⭐⭐
Bose Quietcomfort 35 (Serie II)
Speelduur: 20 Uur
Noise Cancelling: Ja
Spraakassistent: Ja
Amazon
Sony WH-1000XM3
⭐⭐⭐⭐
Sony WH-1000XM3
Speelduur: 30 Uur
Noise Cancelling: Ja
Spraakassistent: Nee
Oplaadtijd: 3 Uur
Amazon
Marshall Mid
⭐⭐⭐
Marshall Mid
Speelduur: 25 Uur
Noise Cancelling: Ja
Spraakassistent: Nee
Amazon
Jabra Elite 85H Titanium
⭐⭐⭐⭐⭐
Jabra Elite 85H Titanium
Speelduur: 36 Uur
Noise Cancelling: Ja
Spraakassistent: Ja
Smartsound
Amazon
Beyerdynamic 718394
⭐⭐⭐⭐
Beyerdynamic 718394
Speelduur: 30 Uur
Noise Cancelling: Nee
Spraakassistent: Nee
Microfoon
Amazon

Onze favorieten

De oplossingen zijn natuurlijk kinderhoofdtelefoons. Maar tegelijkertijd is het belangrijk om uw gehoor gezond te houden , zowel voor het volume dat wordt gegeven als voor de kenmerken van de hoofdtelefoon. Gelukkig zijn er genoeg koptelefoons op de markt die het volume van het geluid beperken , en we hebben de meest prominente getest zoals we in het begin bespraken.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Van de tientallen hoofdtelefoons die we kozen om te testen, was de Puro BT2200 het enige model waar iedereen het mee eens was. Dit model heeft de mogelijkheid om een ​​grote verscheidenheid aan leeftijden en hoofdmaten te passen en aan te spreken. Dit is vooral goed als u wilt dat uw kind opgroeit met zijn koptelefoon, of als u het model niet elk jaar wilt vernieuwen, niet omdat het niet meer werkt, maar omdat het oncomfortabel in gebruik is. Bovendien kan het worden gedeeld tussen broers en zussen van verschillende leeftijden, zoals de elasticiteit ervan.

L os oudere kinderen waarderen hun comfortabele pasvorm, goed geluid, zachte kussens en kleur. Ze vonden het ook leuk om een ​​Bluetooth-functie te hebben, omdat het comfortabeler is dan met de kabel erin. Na het testen van de Puro BT2200-hoofdtelefoon voor kinderen, hebben sommigen beweerd dat bedrade hoofdtelefoons verouderd zijn.

De kleinste, hoewel moeilijker te zeggen, is het er ook mee eens bij het kiezen van de BT2200. Zowel de hoofdband als het formaat van de koptelefoon is comfortabel voor de kleintjes. Hoewel ze hulp nodig hebben bij het synchroniseren van de Bluetooth-verbinding, passen ze zich snel aan zodra de muziek begint te spelen. De knoppen op het oorstuk zijn gemakkelijk te gebruiken. Ze omvatten volumeregeling, aan en uit en de Bluetooth-knop die de synchronisatie regelt. We vinden ook knoppen om muziek af te spelen en te pauzeren en telefoontjes te beantwoorden.

Over Bluetooth gesproken, in onze tests overtrof de Puro BT2200 zijn actieve 18 uur lange batterijduur. We hoorden de waarschuwingstoon om 22.00 uur en kort daarna, en de hoofdtelefoon ging een paar minuten later af. Dus als je hem maar af en toe oplaadt, hoef je je weinig zorgen te maken. Mocht je het vergeten zijn om op te laden, dan wordt de Puro BT2200 kinderhoofdtelefoon geleverd met een kabel voor volumevermindering, zodat je kind niet zonder hoofdtelefoon komt te zitten en deze met de kabel kan gebruiken.

Naast de kabel wordt de Puro BT2200 geleverd met een reistas met ritssluiting. Dit helpt je om je koptelefoon schoon en beschermd te houden tijdens excursies en uitstapjes. Puro heeft deze koptelefoon ook stevig genoeg gemaakt. We manipuleren ze op alle mogelijke manieren om te zien of ze incidentele ongevallen kunnen weerstaan. BT200’s zijn niet onverwoestbaar, maar ze zouden de driftbuien van een peuter of een beetje onhandigheid moeten kunnen opvangen.

Voor kinderen van 2-4 jaar

Kinderen van 2-4 jaar zullen dol zijn op de leuke kleuren en de comfortabele, lichtgewicht pasvorm van Onanoff kinderhoofdtelefoons. Maar ze zullen te klein zijn vanwege hun kleinere formaat, de geluidskwaliteit is niet zo goed als in het geval van onze keuze en de passieve volumebeperking is niet zo veilig als het gebruik van Bluetooth.

Als u van plan bent iets minder geld uit te geven en een bedrade hoofdtelefoon wilt voor uw 2-4-jarige, dan is de opvouwbare Onanoff BuddyPhones Explore een geweldige optie . Onze kleintjes gaven er direct de voorkeur aan vanwege hun leuke kleuren en kleine formaat, en ze vonden deze hoofdtelefoon erg comfortabel. Hoewel BuddyPhones Explore goedkoper is dan onze keuze, hebben ze om verschillende redenen niet gewonnen.

Allereerst was de geluidskwaliteit in onze tests helemaal niet zo goed als die van de Puro . Hoewel niet verschrikkelijk, had de BuddyPhones Explore een dof geluid vergeleken met de BT2200. Dit betekent niet dat ze niet konden worden gehoord, maar dat je duidelijk kunt horen wat het extra geld dat de Puro’s kosten voor hun geluidsontwerp is uitgegeven.

Ten tweede zijn Onanoffs te klein voor kinderen ouder dan 5 jaar. Onze oudere kinderen hebben deze koptelefoon meteen afgewezen omdat ze te strak zaten. De BuddyPhone Explore heeft een ontwerp dat zich niet aanpast naarmate je kind groeit .

Het snoer kan worden verwijderd, dus als uw kind iets oploopt terwijl het door het huis rent, zal het loskoppelen in plaats van breken. Hoewel gemaakt van plastic, is de BuddyPhones Explore zeer robuust – we hebben deze kinderhoofdtelefoons getest op draaien en vertrappen en ze hebben het overleefd.

De set wordt geleverd met een kleine draagtas van stof, plus leuke stickers om de zijkanten te versieren. Bovendien is de opgevouwen versie klein genoeg om gemakkelijk in een voorschoolse tas of rugzak te passen. En natuurlijk, op basis van onze tests, de BuddyPhones Verkennen bleef binnen veilige volume grenzen (82,1 dBA met roze ruis / 88,6 dBA Leq met muziek) .ruid

Goedkoper

Voordat ik ze vasthield, leek iFrogz het beste qua stijl. Ik hield van het oude typeontwerp met een decoratieve metalen band. Maar het was beslist kleiner dan ik had verwacht toen ze aankwamen. Ik dacht dat de bollen kleiner zouden zijn in vergelijking met een hamburger dan een makaron, maar dat lijkt het niet.

De iFrogz-kinderhoofdtelefoons zijn veel kleiner dan andere van hetzelfde type en hebben me een beetje herinnerd aan de  goedkope hoofdtelefoons die bij de eerste walkman in de jaren 80 werden geleverd. Maar nadat we op het eerste gezicht hadden beoordeeld, ontdekten we dat het geluid was helder en passend voor een maximale kluis voor de oren.

In die zin kunnen we niet veel praten over de duurzaamheid van de Little Rockers omdat we ze al een paar dagen hebben uitgeprobeerd, maar voor een bescheiden prijs van minder dan 20 euro zijn ze ongetwijfeld een goede aankoop van wat we qua geluid hebben gezien.

Waarom de Puro BT2200 de beste is

Muziekliefhebbers zullen blij zijn te horen dat de Puro BT2200 kinderhoofdtelefoon ook een zeer goed geluid heeft. Van alle hoofdtelefoons die we voor deze gids hebben getest, klonk de Puro BT2200 het beste, veel beter dan de concurrentie. De andere acceptabele modellen die we testten, bleven enigszins verstikt en ruw klinken. Het is duidelijk dat Puro het geluid in gedachten had, ook al was het voor een kinderhoofdtelefoon.

hoofdtelefoon voor kinderen

In onze tests had dat geluid een goede balans: het ene spectrum overweldigde het andere niet. De hogere tonen waren een beetje wazig en het bereik van vrouwenstemmen was iets te uitgesproken in vergelijking met dat van vergelijkbare geprijsde hoofdtelefoons voor volwassenen. Toch hebben we geen bezwaar tegen dergelijke aanpassingen, aangezien het kleine gebreken zijn.

Iets waar veel gebruikers zich zorgen over maken is het feit dat er volumebeperkingen zijn. Het is allemaal voor de gezondheid van de oren van uw kinderen, maar het is waar dat we het soms willen doen zonder dergelijke beperkingen. Als we bijvoorbeeld vliegen, hopen we dat een koptelefoon ons zal helpen de geluiden van de vlucht te dempen. Laten we allereerst praten over vliegtuiglawaai. Opstijgen en landen zijn de luidste momenten, de geluiden in het vliegtuig bereiken 105 decibel. Tijdens de rest van de vlucht zakt het geluid naar 85 decibel. Natuurlijk is het niet hetzelfde als de beste hoofdtelefoon met  ruisonderdrukking .

Zoals we al zeiden, kan elk geluid boven de 90 decibel leiden tot behoorlijk ernstige gehoorbeschadiging, vooral bij voldoende blootstellingstijd. En het is achterin de vliegtuigen dat het geluid dat niveau nadert. Het is duidelijk dat het proberen om vliegtuiglawaai met koptelefoons te onderdrukken niet zo’n goed idee is. In plaats daarvan probeerde Puro het probleem te bestrijden door een ontwerp met ruisonderdrukking in de BT2200 te integreren, zodat de hoofdtelefoon omgevingsgeluid blokkeert en meer geschikte niveaus voor het luisteren naar muziek mogelijk maakt. En we moeten toegeven dat het bedrijf goed werk heeft geleverd.

Om het ontwerp in een realistische situatie te testen, stofzuigden, gebruikten onze experts het openbaar vervoer of maaiden het gazon terwijl ze de Puro BT2200 droegen en luisterden naar een audioboek. We hoeven het volume niet eens maximaal te zetten om de geluiden perfect te horen. We gebruikten ook een koptelefoon om vliegtuiggeluid op de achtergrond te zetten, en hoewel de Puro’s het niet zo goed deden met geluiden met een lage frequentie, konden we het audioboek nog steeds op 80% volume horen.

Ervan uitgaande dat de BT2200 correct in de oren van uw kind is geplaatst (aanpassing is altijd van cruciaal belang met een hoofdtelefoon), hoeft u binnenshuis de veiligheidslimieten niet te overschrijden om de inhoud te kunnen horen.

Is de helderheid van geluid in lawaaierige omgevingen even goed als het gebruik van een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking voor volwassenen, of is het net zo isolerend als een studio-hoofdtelefoon? Nee. We willen graag dat er hoofdtelefoons zijn die kinderen graag dragen, goed klinken en veilige volumeniveaus hebben. Maar bij gebrek aan een model dat al deze kenmerken omvat, concludeerden we dat zolang het kind kon luisteren naar het programma dat hij aan het kijken was, dat voldoende zou zijn, aangezien het uiteindelijke doel gehoorbescherming was .

Wat betreft volumebeperkingen, bleef de Puro BT2200 in onze tests binnen de veiligste niveaus . Op basis van onze metingen bereikten de BT2200s 85,0 dBA bij draadloos gebruik, terwijl ze 85,2 dBa bereikten met roze ruis en 90,3 dBa L eq met muziek bij gebruik met de meegeleverde kabel in de juiste richting (doe dit Het is niet zo eenvoudig als het lijkt, want, zoals we later zullen uitleggen, moet je voorzichtig zijn). Deze resultaten voldoen ruimschoots aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie, waardoor we kunnen vaststellen dat dit model aan onze veiligheidsnormen voldoet.

De juiste richting voor het plaatsen van de Puro-kabel is gelabeld, maar valt niet genoeg op.

Houd er echter rekening mee dat bij gebruik met kabels een bron met meer vermogen het volume van de hoofdtelefoon (inclusief degene die we hebben gekozen) kan verhogen tot boven de aanbevolen bereiken . Daarom raden we aan om een ​​kinderhoofdtelefoon te gebruiken via Bluetooth (bovendien, als een kind een draadloze hoofdtelefoon gebruikt, kan de volumelimiet niet worden overgeslagen). Dus als de batterijen leeg raken, zorg er dan voor dat u de kabel op de juiste manier aansluit, anders werkt de weerstand / volumevermindering niet goed.

Hoe we hebben geanalyseerd

We gaan een pauze nemen van veiligheidskwesties en de harde realiteit onder ogen zien: het zal u misschien verbazen, maar kinderen hebben zeer sterke meningen (we weten dat het moeilijk te geloven is). Als kinderen niet van een koptelefoon houden, zullen ze die koptelefoon niet dragen, of ze nu veilig zijn of niet. Dus het eerste deel van onze tests bestond uit het verzamelen van een paar kindanalisten en het luisteren naar wat ze te zeggen hadden.

We hebben ze in twee groepen verdeeld: één voor kinderen tussen 2 en 3 jaar (jonge kinderen) en een andere voor kinderen tussen 4 en 11 jaar (oudere kinderen). In deze test laten we ons leiden door de kinderen. Voor de kleintjes lieten we ze elke koptelefoon proberen en vroegen wat ze dachten. Vroeger waren de antwoorden kort («comfortabel») of beslissend («Nee!», Terwijl ze er vanaf waren), maar we nemen hun mening serieus. Waar mogelijk vroegen we hen om ons te vertellen wat ze niet leuk vonden aan de afgedankte hoofdtelefoon. Nadat we de meningen van alle koptelefoons hadden verzameld, lieten we ze degene kiezen die ze het leukst vonden, en we spraken over de aspecten die ze leuk vonden.

Bij oudere kinderen laten we ze alle koptelefoons zien en laten ze de modellen in hun eigen tempo uitproberen. Nadat iedereen alle paren had geprobeerd, hadden we een groepschat. We richtten ons eerst op elk model afzonderlijk en de kinderen gaven ons feedback. Vervolgens vroegen we hen om hun favoriete koptelefoon te kiezen, en we spraken met elkaar of ze het met elke keuze eens waren en waarom. Ten slotte lieten we ze praten over de koptelefoon die ze onder geen enkele omstandigheid zouden gebruiken, of zoals de ‘haatlijst’ bekend zou worden, en we bespraken de aspecten die ze niet leuk vonden. Daarna kwamen we tot een reeks favoriete keuzes die iedereen graag zou hebben.

Daarna heb ik enige tijd besteed aan het testen van de door de kinderen gekozen hoofdtelefoons op duurzaamheidstests. Ik stapte op ze met laarzen aan, rukte aan de koorden, draaide ze om en liet mijn zoontje erop kauwen. Gelukkig hadden onze analisten een goed oog: geen van hun favoriete modellen had gebreken.

Toen we erachter kwamen welke kinderhoofdtelefoons de goedkeuring van kinderen kregen, moesten we uitzoeken of het volumeniveau waarop ze het geluid speelden echt veilig was. Je kunt genoeg koptelefoons vinden voor kinderen die beweren het volume te beperken, en toch zijn er geen normen, gidsen of overheidsinstanties om die claims te controleren . In feite verschijnt de term «volumebeperking» gewoonlijk als onderdeel van het reclamemateriaal van de fabrikanten van deze apparaten, hoewel «volumevermindering» het meest correcte is. Later zullen we hierover meer uitleggen.

Om het uitgangsvolume van kinderhoofdtelefoons te meten, heb ik de hulp ingeroepen van een vriend met uitgebreide ervaring in het meten van hoofdtelefoons en luidsprekers voor gespecialiseerde tijdschriften. Maar we waren op onbekend terrein. We konden geen gepubliceerde tests van dit type vinden om ons te begeleiden, en we hadden ook geen testnormen. De enigen die we konden vinden bij dit soort testen waren de bedrijven die dit type hoofdtelefoons voor kinderen maakten, en slechts een paar van hen konden ons nuttig advies geven. Daarom hebben we met experts op het gebied van geluid en gehoorverlies samengewerkt om, naar wij dachten, de eerste poging ter wereld te zijn voor een officieel gepubliceerde methode om het maximale hoofdtelefoonvolume te testen.

Hoe we volumelimieten testen

Het menselijk oor en de hersenen kunnen het volume van het geluid niet nauwkeurig beoordelen – als dat wel het geval zou zijn, zou er geen hoofdtelefoon met volumebeperking nodig zijn. Dus om het maximale volume van een hoofdtelefoon voor kinderen te testen, hebben we een reeks formele en objectieve geluidsmetingen uitgevoerd met geluidstestapparatuur.

We kwamen meteen een probleem tegen: bijna alle kinderhoofdtelefoons kunnen een gevaarlijk hoog volume genereren als je ze met bepaalde apparaten gebruikt. En niet alleen gespecialiseerde gadgets: een relatief krachtige hoofdtelefoonversterker, zoals die in veel audio- / video-ontvangers is ingebouwd, of stand-alone versterkers die populair zijn bij enthousiastelingen (en die worden gebruikt in meer traditionele laboratoriummetingen) breng de meeste koptelefoons op een volume ver boven 85 dB.

Dit probleem treedt op omdat de meeste van deze hoofdtelefoons voor kinderen het volume niet echt beperken , maar alleen verminderen.. Passieve koptelefoons (dat wil zeggen degene die geen stroom nodig hebben, die u waarschijnlijk het meest bekend zijn) verminderen het volume met behulp van weerstanden, een goedkope elektronische component die de elektrische stroom vermindert. Deze techniek zou gelijk staan ​​aan het bevestigen van een stuk smalle waterpijp aan het uiteinde van een dikkere pijp, waardoor er minder water door de pijp stroomt. U kunt echter de oorspronkelijke waterstroom terugwinnen door de druk langs de leiding te verhogen. De hoofdtelefoon verlaagt ongetwijfeld het volume alsof je op 5 staat in plaats van 8, maar als je het volume op 11 zet, klinkt het nog steeds zoals je deed op 8.

Actieve koptelefoons (met andere woorden die met interne voeding) zoals de Puro BT2200 kunnen een digitale limiter gebruiken die voorkomt dat geluid op een volume boven een bepaalde limiet speelt. Maar enkele van de kinderhoofdtelefoons die we voor deze handleiding hebben getest, hebben ingebouwde versterkers of digitale processors, dus ze zijn niet nauwkeurig. In onze tests produceerden sommige passieve modellen zeer weinig (of geen) vermindering of beperking van het volume .

Conclusies en meningen

Geen van deze kinderhoofdtelefoons biedt natuurlijk geluidskwaliteit in vergelijking met andere volwassen modellen. Maar we geloven eerlijk gezegd niet dat een ouder een koptelefoon voor hun kinderen koopt om kwaliteit te hebben, meer dan alleen door hun oren te beschermen , dus het is beter dat ze niet in het oor zijn. Bovendien willen ouders goedkope hoofdtelefoons voor kinderen, want als ze niet goed worden behandeld, betekent dat niet een groot verlies. Trouwens, degenen in deze vergelijking zullen een paar valpartijen weerstaan.